Ematelier - decoratiuni
Sunați-ne 0721 478 773
0

Broșă din porțelan - Serafim (2)

Înapoi

Descriere

 

      Aceasta broșă face parte din colecția "Serafimi", fiind modelata in porțelan englezesc cu prelucrare in trei etape de ardere la maxim 1250 de grade. Prezintă un relief fin, glazura cu finisaj lucios și detalii pictate cu platina și aur in dispersie lichida, fixată la 800 de grade. Reversul broșei are o suprafață fina și neglazurata, iar acul de prindere este din otel inoxidabil.

Fiecare broșă din aceasta colecție prezintă mici diferente, ceea ce conferă unicitate.

Dimensiuni: piesa ceramica are 5,5/4cm, iar acul de prindere are o lungime de 6cm.

Greutate: 17g

Povestea colecției

        Serafimii sunt niste ființe celeste ce apar in tradiția creștină și iudaică, iar cuvântul de origine ebraică " îi arată fie ca pe cei ce ard, fie ca pe cei ce încălzesc" ("Despre ierarhia cerească" - Sfântul Dionisie Areopagitul).

    Se consideră că sunt cei care luminează cel mai puternic în eterul universal, iar in acest sens, angelologiile îi descriu ca având câte trei perechi de aripi uriașe pe care le țin în așa fel încât să-și protejeze ochii și trupul de strălucirea cu care este înconjurată Ființa Supremă. Astfel Dionisie Areopagitul (sec. V- VI) afirma că "numele de Serafimi arată prin descoperire mișcarea neîncetată și nesfârșită a lor în jurul celor dumnezeiești și căldura și iutimea și mai mult decât fierbintea și pururea lor mișcare apropiată și neobosită și neclintită de Dumnezeu."

   Reprezentări ale serafimilor sunt cel mai des întâlnite în arta de tradiție bizantină, fiind pictați în nuanțe de roșu cu accente de orange,galben și auriu, simbolizând in acest fel "căldura".

   Piesele create de mine sunt tratate din punct de vedere stilistic într-o manieră apropiată stilului art-nouveau, - plecând de la ornamentele arhitecturale cu figuri antropomorfe ale acestui stil - ce s-a concretizat într-un aspect expresiv și elegant. 

    Serafimii ne oferă energia lor benefică caracterizată de lumina și căldura "care alunga orice întuneric neluminat și acoperitor".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25000 lei
Stoc:1 buc.

Date contact

Bădoiu Elena-Manuela P.F.A.
București, România

0721 478 773 contact@ematelier.ro
anpc-sal.png anpc-sol.png
© 2022 Bădoiu Elena-Manuela P.F.A. Toate drepturile rezervate. Design web și programare - Vectorpixel